Iskustva studenata i polaznika

 

Evo nekoliko riječi kojim bi Vam htjeli reći koliko ste nam pomogli i na kako dobro mjesto ste uputili naše dijete.

Dakle, kao sto znate radi se o nadarenoj djevojčici  koja teško nalazi  interesantne  sadržaje i  materijale  za učenje obzirom na svoju natprosječnu zainteresiranost i ciljeve koje si postavlja, te se i teže uklapa u kolektive jer rijetko djeca imaju toliko interesa kao ona pa joj je često dosadno i monotono ako nema dosta novih sadržaja gdje bi ona stjecala nova znanja i vještine.

Otišla je u Summer school, sama  sa svojih 13 godina nakon što je završila osnovnu školu i upisala  gimnaziju.

Od prvog dana Kiara prvi puta  zvuči presretno i  prezadovoljno apsolutno  svime ponuđenom,organizacijom, osobljem, učenjem i  društvom.
Teško je opisati kada nakon puno vremena čujete  dijete koje ne zna od  veselja i ispunjenosti što bi vam prvo ispričalo…
Na satovima  jako  puno nauči , aktivnosti  u  slobodno vrijeme  su joj  jako interesantne, izleti  prekrasni, smještaj  prekrasan…

Uklopila  se  jako dobro  u  društvo i stekla krasne  prijatelje, a kao  što sam  već  rekla ona  je po svemu dosta  zahtjevna iako samozatajna i disciplinirana za vrijeme  boravka  bilo gdje  čak  ako se ne ispune  njezina očekivanja, ali uvijek to otvoreno kaže i stvara joj frustracije.

Eto  ovo  je naš  prvi  kratki osvrt  i  zahvala Vama što  ste  si dali  truda  da pronađete  nešto  što Kiari skroz  odgovara, gdje osim usavršavanja  jezika stječe prekrasna svakodnevna  iskustva.

Vrijeme  joj  prebrzo leti  i  kaže da  ne  zna kako  će  se rastati  od  tako krasne  okoline i sadržaja.
Hvala  Vam  još jednom  na trudu  i pomoći jer  bez  Vas  mi to ne bi realizirali.

Kiara je pohađala rezidencijalni tečaj, 3 tjedna

Ljetna škola
Andrea Birolla  Miholić, roditelj

Početkom 2019. godine proveo sam mjesec dana u školi Kings Education u Londonu. Već sam duže vrijeme htio otići u Englesku učiti jezik, ali nisam baš puno znao o tome. Kontaktirao sam Miru Armour, Times Languages koja mi je predstavila nekoliko programa i predložila Kings Education.

Nijednog trenutka nisam zažalio što sam poslušao njen savjet i ovim putem želim joj se zahvaliti na tome i na vremenu i brizi koje mi je posvetila u Londonu. Što se tiče Kings Educationa svaki tjedan u školu dolaze novi ljudi koji žele poboljšati svoj engleski i vještine iz drugih područja kao što su umjetnost, financije, pravo i dr. Svakog jutra od 9 do 12 sati imali smo nastavu engleskog jezika, a nakon ručka ja sam izabrao slušati financije.

Kings Education nudi razne mogućnost smještaja: studentski dom, studentske kuće i smještaj u obitelji. Ja sam bio smješten u kući gospođe Gill Collings koja već 8 godina pruža smještaj polaznicima Kingsa. U slobodno vrijeme družio sam se s novim prijateljima, išao na popodnevne aktivnosti koje su bile organizirane u školi, a vikendom sam najčešće išao s prijateljima u centar grada.

U Kings-u sam proveo jako korisnih mjesec dana gdje sam znatno poboljšao svoj engleski i komunikacijske vještine, naučio puno o drugim kulturama i stekao puno novih prijatelja.

English for Business – četverotjedni tečaj u internacionalnim grupama
Zdravko Tokić

I have always wanted to go to England and finally my dreams came true this summer. I went there for a language course for two weeks. I stayed in a very kind host family with an Italian guy who was the same age as me. I really felt comfortable there. We had breakfast before our lessons in our host family. It took me about 15 minutes of walking to reach the school. We were situated in a calm borough called Beckenham so it was always a very pleasant walk. During morning we had English lessons in a group of 13 pupils. We learnt English grammar and vocabulary but we discussed as well.

My teacher had a good sense of humour so it was also very funny. Then we had a lunch in the school canteen. After lunch we usually made a trip to the Centre of London and this was very impressive. Every day we visited the other borough of London and I really had a fun with my friends. Sometimes after our programme, when I came back to my host family, I played football with the children of my hosts in the garden. It was really very funny and I got on very well with those guys. Even though they were younger than me we always found some topics to talk about and it was never boring. At about 7 pm the whole family gathered and we always had a tasty dinner. After dinner we had some funny activities in the school and sometimes we sang karaoke or danced or played table tennis.

Almost everybody whom I met there was a very open-minded and friendly person so we really got on well. Especially I got very close with some French and Italian guys. We were having fun all days long, we were always together and we laughed a lot. I am so pleased that I made such a good friendships. We are still in contact and I really miss them. I hope that we’ll meet again soon.

I would also like to thank to Ms Mira who organised the whole trip and who gave her best for me to feel comfortable and to enjoy my stay there. Ms Mira was in London during my trip so I could reach her and ask her for help in any moment. She is a great organiser and a very kind, warm and careful person. I am really happy that I met her and that it was she who organised my trip. I would recommend her to everybody who wants to attend summer courses in England and have such a great experience as mine.


Pavel

My English experience (summer 2017) – English for teenagers – dvotjedni tečaj u internacionalnim grupama
Pavel

Na odlazak u GB na tecaj učenja Engleskog jezika, odlučila sam se gotovo impulzivno, tako da nisam uspjela postaviti svoja ocekivanja, jednostavno sam krenula, i moja odlučnost bila je nagradjena tokom cijelog mog boravka. Jos dok sam bila u zraku iznad Londona i promatrala cijeli grad, i Temzu kako vijuga njegovim sredistem, pocelo je rasti uzbudjenje.

Na dolasku na Heathrow, vidjela sam vodica sa mojim imenom na kartonu, kako ga drzi visoko uzdignutog u zrak, “Nisam sama” pomislila sam. Dok smo se vozili kroz grad i upijala novo okruzenje, gledala ljude svih rasa i nacija kako zive u jednom “sredjenom metezu” shvatila sam smisao rijeci “Cosmopolitan”.

Moja “Host Family”, Dorine & Wayne bili su jedan bracni par sa tri macke. Kuca je imala prekrasan zeleni vrt, a moja soba pogled bas na njega. Odmah u pocetku izgradili smo prisan odnos koji smo zadrzali do danas, tako da se za Bozic i Novu Godinu, osim razmjene cestitka i lijepih zelja, cujemo i telefonom “What’s new in London”. Rado se sjecam nasih zajednickih dorucaka. U skoli upoznala sam ljude sa svih kontinenta a najviše Japanaca. Nisam ni znala kakvo sam bogatstvo dobila upoznavajuci ih. A ovo smo ljeto u mojoj kuhinji zajedno kuhali Japanska i Korejska jela. I nije mi tesko u dva sata ujutro okrenuti broj telefona i reci: “Halo Japan”. Tempo u skoli bio je jak (http://www.londonschool.com), tako da sam puno radila i odlazila na sve vjezbe, posebno su me se dojmile vjezbe za naglasak (pronunciation). Sam, Julia, Shon, Ian, svi su oni zasluzni sto sam se osjecala kao dijete u prvom razredu kada uci prva slova.

Nakon cjelodnevnog učenja odlazili bismo u “DOVE”, bar na Temzi gdje bi jeli, pili i zabavljali se. Na tom smo mjestu uglavnom razbijali sram i postajali pravi prijatelji. Subotom i nedjeljom uglavnom sam najvise setala Londonom, jer nastave nije bilo, tako da sam grad sustavno istrazila, pocevsi od najznacajnih stvari kao sto su Trafalgar Square, Piccadilly circus, National gallery pa do svega drugoga na što sam putem naisla. A tek uzbudjenje kad se ugledala Big Ben i Tower Bridge. Ili odlazak na Portobello market, subotom!

Pošto je nocni zivot u Londonu narocito dinamican, desilo se cak i da sam naletila na modnu reviju gdje sam vidjela neke od poznatih modela. Sam jezik, Engleski, zbog kojega sam i dosla bio je samo dio cijeloga dozivljaja, ako pitate, da, progovorila sam u mjesec dana, iako ga nisam nikad ucila u skoli. Na kraju, pri odlasku, osjecala sam da sam se promijenila, i da nisam bila dio tog svijeta samo na trenutak od mjesec dana, vec da sam zauvijek jednim dijelom ostala Londonerka. Jos se sjecam rijeci g. Ane: “Poslije Londona vise neces biti ista.” Bila ste u pravu, Ana. O odlasku u London razmisljala sam citavu godinu, a da ponovno idem samo sekundu. Evo, prosla je par godina, a dojmovi nisu izblijedili. Poznavanje engleskog jezika doprinijelo je mome samopouzdanju kako u poslu, tako i u privatnom zivotu. Slijedece godine, planiram ici ponovno da prikupim inspiraciju za kreativnost iz grada koji nikada ne spava. Hvala Mira na podrsci, ohrabrenju i pomoci u odabiru skole i obitelji i svemu ostalome. Jos jednom svima hvala, i vidimo se na kavi u Kings Roadu…..

Iva – Garden Designer
Iva Tominovic Matas Green Hypnotic